onsdag 3. april 2019

Vaske terrasse grønnsåpe

Her finner du noen av markedets mest eksklusive varianter. Vaske terrasse før beising. Når du skal vaske før behandling, altså før du skal olje eller beise, er det som nevnt terrasserens som gjelder. I slike tilfeller kan det være lurt å vanne på forhån så terrassen ikke er knusktørr.


Dette bidrar til at kjemikaliene, ved hjelp av det fuktige underlaget, trenger dypere inn i underlaget. Ikke vask i sterk sol. Når det er pent vær, virker det som en god idé å rengjøre terrassen. Du bør unngå å vaske i sterk sol, for da vil vannet tørke raskere og du får ikke skrubbet skikkelig.


Ekspertene gir deg råd hvorvidt gjelder vask av terrassen. FOTO: Kristin Stoltenberg REN TERRASSE : Det er lurest å vaske. Eller man kan vaske med grønnsåpe med samme blandingsforhold som. Kom til å tenke på, at når en smører terrassen med grønnsåpe , for første gang, ser den nesten ut på farge, som den var blitt olja - Men etter.


Fettflekker kan fjernes med oppvasksåpe. Merker fra for eksempel galvaniserte blomsterskjulere kan fjernes med utblandet oksalsyre. Vær forsiktig med syren, den bleker kraftig, men jevner seg ut over tid. Anbefaler vask minst hver vår.


Skrubb lett og skyll godt med hageslangen. Har du høytrykksspyler med skånsom terrassevasker som tilbehør, kan den også brukes. Høytrykksvaskere bør ikke brukes direkte på terrassen med høyt trykk, det kan flise opp treverket.


Glem grønnsåpe , kraftvask og terrassevask. Kaustisk soda gjør underverker! Det gjør rengjøringen enkel også. Skitt og gammel olje forsvinner med lett skrubbing.


Da får man en litt sterk blanding. Hva vi gjør med terrassen : Hver vår får de delene av terrassen som er grønne eller på annen måte flekkete en skrubb med grønnsåpe og piasavakost. Terrassen min fikk tilbake den opprinnelig. Vi bruker ikke høytrykksspyler, selv med terrassevasker så er den litt hardhent med trevirket.


Av samme grunn bruker vi ikke sterke kjemiske vaskemiddel, de kan også skade overflaten. Kost først terrassen ren. Gå deretter over med en klut med rødsprit på flekkene.


Sett bordene inn med teakolje til slutt. Bland grønnsåpe i lunkent vann. Bruk børste og vask over med blandingen. Skyll av med hageslange (eller bruk bøtte) etterpå. Hvorfor tror dere flere velger å vaske parkett- eller laminatgulv med grønnsåpe , dersom leverandører fraråder det?


Krystal er et godt og velduftende rengjøringsmiddel som folk føler seg trygge på, sier Skaar i Lilleborg. Ja, jeg har hørt om grønnsåpe som et middel man smører inn ubehandlede eller lutede tregulv og møbler med innendørs, og deretter vedlikeholder man dem med å vaske med grønnsåpevann. Men jeg har ikke hørt om det brukt utendørs. Etter at plattingen har fått en real omgang med vårskrubb, kan det være smart å gå over med vann og grønnsåpe.


Grønnsåpe er meget god såpe for de fleste varianter av treverk og derfor anbefales det at grønnsåpe benyttes på de resterende platting vasker gjennom sommeren. Er terrassen blitt litt grønn i løpet av sommeren? Har det regnet mye, og du har en del planter, kan det bli grønske.


Få tips for hvordan fjerne grønske på terrassen før vinteren kommer. Det er kjempefint å få vasket dette bort når det småregner eller det akkurat har gjort det. Høsten er her og løvet har begynt å falle av trærne. Kan du vaske terrassen med høyttrykksspyler og grønnsåpe ? Jeg har best erfaring med. Har du fått jordslag på møblene kan dette fjernes med eddik- eller salmiakkvann.


Grønske kan du fjerne med rødsprit og så vaske over med vann etterpå. Plastmøblene skrubber du med vann og oppvaskmiddel eller grønnsåpe. Vårrengjøringen av hagen står for tur.


De fleste med hage har også en platting eller terrasse av et eller annet slag. Om den er av tre, er rengjøring med høytrykksspyler unektelig ekstremt effektivt. Men det høye trykket på vannet kan også skade den myke treoverflaten.


Les også: Dette er de vanligste feilene ved vedlikehold av terrassen. Noen mener at eddikløsninger vasker gulvene effektivt, mens andre igjen påstår at det har gjort skade på overflaten på gulvet, forklarer magasinet. Så om du vil være på den trygge siden, vil det nok være best å satse på å vaske gulvene med et rengjøringsmiddel som er tilpasset nettopp tregulv. Han anbefaler å vaske godt og gjerne skure med en kost før avspyling med vannslange eller høytrykkspyler.


Bruker du høytrykkspyler er det veldig viktig å ikke spyle for nært treverket, da vil det nemlig flises opp. Stå derfor langt unna terrassen når du kjører trykket og la terrassen bli ordentlig tørr, sier Waage Nilsen til Klikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg