tirsdag 23. april 2019

Støpe mur til gjerde

Kjøp Billig Støpe Mur. Spar penger - Finn Nettets Beste Tilbud! Med en slik armert liten mur , hvor dypt under bakkenivå bør den mtp stabilitet? Fundamenter til lette gjerdestolper.


Jeg trenger noen til og forskale og støpe meter med mur til gjerde.

Stedet muren skal stå er ferdig gruset og klar for forskaling. Husk at mur og pussesand skal ha maks kornstørrelse på 3-mm. Lær hvordan du støper fast stolpesko til et stabilt fundament!


De fleste byggevarefirmaer leverer støpesand i løs vekt eller sekk. Til støpearbeider brukes en annen sement, såkalt Standardsement FA. Sammen med vann og tilslag i form av san grus eller stein, blir sementen til det vi kaller betong.


Reguleringsbestemmelser i kommunen og hensyn til naboen er nok det første du bør sette deg inn i. Det norske klimaet byr også på utfordringer som gjerdet ditt bør tåle.

Det er også slik at valg av gjerde kan ha stor uttelling for eiendommen din. Ylva og Bård Meltvedt lette lenge etter riktig gjerde til sitt eget hus. Stolpesko kan støpes eller limes fast. I bakken kan du lage en støpeform av tre, men det er enklere å bruke et forskalingsrør du kan støpe rett ned i. Ellers risikerer du at betongen sprekker. Betongfot til stolper.


Men det er ikke nok bare å trykke stolpeskoene ned i bakken. For å sikre at stolpeskoene blir stående stabilt i mange år, skal du støpe fast stolpeskoen i en betongfot. Ved den første, sterke vinterstormen vil konstruksjonen velte, og da er det bare å begynne forfra igjen.


Det står allerede nedstøpt gjerdestolper i jern der fra det gamle gjerdet , som kan brukes til å holde fast muren , det vil heller ikke bli noe vekt på den. I rekkehusbebyggelse, eller eneboliger som ligger i rekke eller helt tett, er det også vanlig å benytte høye gjerder for avskjerming av uterom og kjøkkenhager. Hva passer best hos deg? Når du skal sette opp et gjerde rundt hagen eller tomten din, er det også fint å ta hensyn til naboene.


Gjerdet ditt vil jo bety noe for omgivelsene. Når man skal bygge, sette opp opp nytt eller renovere et gammelt gjerde , er det en del ting man bør ta stilling til. Er pris eller utseende det viktigste? Skal gjerdet være i tre, PVC eller plast?


Store forstøtningsmurer kan virke svært dominerende og man bør derfor i utformingen søke å innpasse muren til omgivelser og landskap.

Forstøtningsmurens front bør av visuelle hensyn helle innover mot toppen av muren. Spesielt er det viktig å gi muren en begynnelse og avslutning som faller naturlig inn i terrenget. Det finnes også regler for hvor store gjerder kan være og hvor de kan plasseres. Hos Maxbo får du ferdige gjerdeelementer i flere størrelser og modeller.


Vi i Kystgjerdet får inn mange spørsmål daglig, derfor har vi laget en liste over flest stilte spørsmål som kommer til oss. Trenger å støpe mur for å bygge gjerde på. Noen av stedene er det en eldre mur fra før som sikkert trenger forsterking, mens andre steder er det kun stein og berg. En slik klage sendes i så fall til plan- og bygningsetaten. Når du skal ramme inn tomten din med gjerde eller stakitt er det viktig å tenke gjennom hva som passer hos deg, og tenke helhet i omgivelsene.


Uansett har du ikke lenger lov til å sette opp piggtråd på nye gjerder. Står gjerdet ditt ut mot vei, kan det vanligvis ikke være høyere enn meter. Du må også passe på at gjerdet ikke hindrer fri sikt ved gatehjørner eller utkjørsler. Forskaling og støp av mur til gjerde.


Registrert Dato: Fredag 17. Har en eksisterende mur idag. Tenkte å lage denne litt høyere og bredere. Med litt planlegging og nøyaktighet er dette noe som alle kan få til.


Sementen blander du enkelt sammen med vann, sand eller grus for å oppnå den betongen som passer best til ditt prosjekt. For alle støttemurer er det viktig at det er drenering under muren. Underlaget skal derfor være stabilt av drenerende grus eller finpukk. Lave murer (2-skift) kan legges direkte på drenerende og komprimert masse, høyere murer må ha en sålebjelke i bunnen.


Denne kan kjøpes ferdig, men mange velger å støpe en såle selv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg