tirsdag 9. april 2019

Male peis med kalkmaling

Kjøp peis av fagfolk - det lønner seg. Velkommen innom for en hyggelig peisprat! Varmefag - Din lokale peisforhandler. Peiser, ovner og ildsted. MALING AV PEIS MED TEGLSTEIN: – Vask med JOTUN HUSVASK.


Se til at underlaget er rent, fast og tørt.

Er det mye sot i eller misfarginger i underlaget kan du grunne med JOTUN KVIST OG SPERREGRUNNING. Kalkmaling har vært populært i noen år nå. Hva med å male peisen med kalkmaling ? Se for eksempel hvor kult det er med den blågrønne kalkmalingen Kathrine har brukt i bildet under.


Jotun anbefaler imidlertid Lady Supreme Finish når du skal male møbler. Jo dårligere du er til å male , jo finere blir sluttresultatet. GUIDE TIL KALKMALING : Tynne strøk og nok vann, er nesten den eneste regelen du må følge for å male med kalkmaling fra PureOriginals.


Ellers gjelder det bare å utfolde seg og bruke kreativiteten.

Men hvilken av de tre typene Fresco, Classico og Marrakech skal du velge? Her kan du se hvordan. Det er ikke vanskelig å male , men krever en helt annen teknikk en vanlig interiørmaling. Glem alt du kan om påføring av maling av vegg. Vintro kalkmaling er av meget høy kvalitet og er enkel å jobbe med og tilpasse til ulike prosjekter og underlag.


Skap betongeffekten og få en ekte finish ved å bruke 2-forskjellige gråfarger. Underlaget kan gjerne være strukturert, men det er viktig at det er ensartet, slik at behandlingen trekker likt inn, sier Idar Stensvold. Skal du male med kalkmaling , er det fint å ikke være for perfeksjonistisk.


Den kan brukes til så mye, fra panel, til mur, som en fondvegg eller i et helt rom! Den gjør også mye ut av seg og den er veldig enkel å male med. Ofte dekker det med ett strøk. I dag deler jeg masse herlig inspirasjon fra store og små prosjekter.


Siden kalkmaling skal villstrykes med pensel, vil det ferdige uttrykket variere fra vegg til vegg og fra maler til maler. Jeg prøvde meg frem på en mindre brannmur her i huset før jeg satte i gang med den store i stua, og fant ut at jeg likte best å jobbe med lange strøk, som gir et rolig uttrykk. Vi har her lavet en guide til dig, der skal igang med kalkmaling fra Lady Minerals.


Det første du skal gøre, når du skal i gang med kalkmaling , er at sikre dig at væggen er ren, tør, glat og ensartet. Du kan male ovenpå almindelig maling, tapet, kalkmaling eller rå væg (så længe du sørger for at grunde den først). Jeg tror kanskje jeg går for noe helt annet enn jeg først hadde tenkt.

Tid for hjem test av kalkmaling. Line Elisabeth med bloggen Line Elisabeth`s side kom med tipset om å male de med kalkmaling. Det tror jeg kanskje jeg går for i første omgang. Vil nok la treverket være enn så lenge, men vil altså prøve å male stoffet.


Startet med at jeg skrudde av alle hengslene på skapet, og tredde de på ei snor ute i vedbua malebua mi:) En enkel og ganske så kurrant måte å gjøre det på, for da er man sikret at spraylakken kommer til i alle krinkler og kroker. Disse var før blitt sprayet med sølvspray, og var enkelte steder slitt. Pass bare på å male vått i vått – det vil si – gjør deg ferdig med hele strøket i én arbeidsøkt, så du ikke får merker av overlapping.


Brukes malingen på en vegg som er mye utsatt for fett og søl, bør du dekke den med et forseglende lag. Da anbefaler vi vår Eco Sealer oppå. Du kan fint male hele peisen med én kost, men vår erfaring sier at den blir veldig fort slitt når du drar den i sprekkene, så vi anbefaler en bred til de store flatene, og mindre som du kan bruke i sprekkene.


Så maler du på vanlig måte: Et lag med heftgrunn, og et lag eller to med maling. Det går fint å male teglstein eller en annen type stein muren er forblendet med. Fremgangsmåten er stort sett den samme som for alle andre malingsprosjekter.


Påse at mursteinen er fri for fett og sot, rester fra stearinlys med mer, og at fuger og stein er faste og fine. For best resultat påføres deretter en vanntynnbar sperregrunn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg