mandag 8. april 2019

Male betong inne

Male betong inne

Elastisk, akrylbasert betongmaling. Reserver ditt Hotell i Male online. Male ubehandlet og malt plass-støpt betong. Denne bruksanvisningen gjelder for plass-støpt betong. Behandling av betong med jernarmering krever malingsystemer som bremser karbondioksid (CO2) fra å trenge inn i underlaget.


Dersom CO sammen med fuktighet, angriper jernarmeringen i betong , vil korrosjon (rust) dannes og armeringen vil svekkes. Med kalkmalingen Fresco kan du selv male en vegg som ser ut som betong. Fremgangsmåten er overraskende morsom og fort gjort. Hvordan male betonggulv? Steg Flaten må være ren, tørr og fri for oljestoffer.


På tidligere malt underlag bør flatene rengjøres med f. Trestjerner Gulvrens eller Jotun kraftvask og soppfjerner og mattslipes. På ubehandlet betong , må betongen være minst en mnd. Som dere ser i bilde så har jeg en betongvegg som idag er brun. Jeg ønsker å male denne hvit. Jeg er redd for at det blir ujevnt etter maling, siden betong ikke er veldig jevnt på overflaten.


Male betong inne

Hva slags maling må jeg bruke? Det er ekstra viktig at flaten er tørr, ren og fast, når du skal male en pusset fasade eller betongfasade. Undersøk derfor fasaden grundig før du maler over den.


Sprekker og andre skader kan skyldes fukt og må alltid repareres. Det er også svært viktig å bruke riktig type maling og samme pusskvalitet som før. Dette gir spennende muligheter også på baderom, benkeplate, spisebord og sittebenker.


Male betong inne

Flaten som skal males må være fri for løse partikler og sugende underlag primes med fasadeprimer. Bland 1L rent vann til et spann på 2kg. Slik maler du betong og mur på beste mate.


Lær triksene fra våre eksperter. Sliter litt med et par steder hvor betongen preller av (dårlig kvalitet pga fuktig betong har tørket, blitt fuktig osv). Hva kan man gjøre med dette?


Male betong inne

Kjøre på med mye maling? Er grunnmuren eller støttemuren lagd av et materiale med armeringsjern i, slik som støpt betong , skal den males med en diffusjonsåpen maling, slik som en akrylmaling for mur. Da kan ikke fukt og forurensninger trenge inn og ødelegge armeringen, mens fukt inne i betongen slipper ut. Deretter kan du male med LADY Wonderwall (lett å vaske), LADY Pure color (matt og vakker) eller LADY Vegg (rimelig og god). Om peisovnen er godkjent og montert etter forskriftene er det ikke noe problem med varmen.


Gulv, vegger og til og med benkeplater laget av betong er ofte funnet inne i husene. Noen er pre-farget, og andre er igjen grå, farge på betong og sement (et pulver bruker til å lage betong ). Begynn med å male flaten nærmest veggen med pensel, siden den er vanskelig å komme til med rull. For å unngå skjøter må du alltid male i lysets retning, det vil si fra vinduet og inn mot midten. Høyttrykkssprøyting av maling gir et billig og bra resultat.


Det kan forårsake sprekker i betongen. Har man valgt å benytte betongelementfasader, males disse som oftest på betongfabrikk. Maling kan vanskelig trenge dypt inn i tett betong.


Gulvmaling oljebasert sterk liter. Løsemiddelbasert maling brukes der det kan være urenheter i betongen fra før (olje, fett osv.). Vannbasert en-komponent maling for betonggulv.


Jordan Ultimate Inne skrå pensel. Hos Beckers finner du gulvfarge av høy kvalitet for ulike flater så som betong , tre og parkett. Jeg har to lagere i kjelleren som består av ren betong ut noe farge eller noe. Både fukt og for å oppdag evt missfarging i muren på sikt, eller har det ikke noe å si?


Er det lurt å male denne? Hvilken maling bør jeg bruke? De fleste stedene er ikke slitasjen veldig stor, men for eksempel gangbanene og gulvet ved spisebordet er hardt belastet.


Også på badet kan du male med epoxy – rett på våtromssikret, pusset vegg i dusjhjørnet. Du kan også blande kvarts i malingen til gulvet, slik at det blir sklisikkert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg