tirsdag 27. januar 2015

Sommerblomster bilder

Hvis pakken ikke kommer frem før jul, får du pengene tilbake! Fri for kommersiell bruk Ingen henvisning nødvendig. Alle bilder og all tekst her på obp. Opplysningskontoret for blomster og planter som kilde.


OBP har også svært mange andre bilder i bildearkivet.

Bestem art etter farge Bilder Blomstringstid Biotoper Fylkesblomster Kjøttetende planter Latinske navn Matplanter Mobil versjon Ordforklaring Planten Plantefamilier. Diascia er villigheten selv, bare den får mat og vann selvsagt. Fotograf Svein-Magne Tunli. Diascia har litt hengende vekst, men den blir ikke veldig lang.


Passer godt sammen med andre sommerblomster i høye krukker og ampler. Så snart de synes de har laget nok frø, så slutter de å lage blomster. Sommerblomster har en jobb, en mening med livet, og det er å lage frø.


Trikset er derfor å knipe av visne blomster før de blir til frø, og slik tvinge planten til å blomstre hele sesongen, forteller hun.

Neste år kan du gjerne eksperimentere med nye sorter av stauder, prydgress og sommerblomster , men behold alltid basisplantene dine. Disse vil være med på å skape et rolig og helhetlig inntrykk. Husk for øvrig å skrive noen notater om resultatene underveis slik at du kan dra nytte av denne erfaringen neste år, sier hun. Det første stedet vi ofte planter om våren, er i krukken på trappa.


Om sommeren fyller vi på med frodige og større sommerblomster i blomsterpotter, krukker og ampler på uteplassen. På høsten skifter vi ut sommerblomstene med høstplanter og blomster som tåler mer ruskevær og kaldere temperaturer. Salg av sommerblomster. Alle planter i bildet over er humlefavoritter og er blant de jeg omtaler nedenfor. Lavendel Lavendel er høyt elsket av mange for sin vakre farge og duft.


Den tåler litt mer tørke enn de fleste andre planter og er derfor ekstra godt egnet i krukker. Det finnes en rekke ulike typer lavendel, alle er gode humleplanter. I fjor lagde jeg et nytt bed av sommerblomster som jeg hadde sådd. Fargene skulle være hvitt, fiolett, lime og selvfølgelig grønt.


Nesten alle slags utplantingsplanter kan brukes i krukker, kasser og urner. Brunsnegler er blitt et stort problem for hageeiere i det meste av landet de siste årene. Men det finnes heldigvis mange planter som får stå i fred for brunsneglene.


Henriksen spesifiserer at krukkejord er bra for sommerblomster fordi den inneholder langtidsgjødsel.

Det er også viktig å fylle på med næring i vekstsesongen og gi sparsommelig med vann. Jeg anbefaler veldig terracotta-krukker som særlig pelargonia liker godt. Denne krukken får blomsten til å leve godt, men det er viktig med hull i.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg