torsdag 22. januar 2015

Blomster der tåler meget sol

Bladene er gyldne ved udspring og bliver med tiden dybere i farven. I maj til juli får den små cremefarvede blomster. Sorten ’Caramel’ trives både i sol og halvskygge. Har behov for større kar og mer vann i sol.


Bland inn langtidsvirkende gjødsel i jorden når i planter, eller gi flytende gjødsel en gang i uken. Fuld sol til halv skygge.

Frøene skulle være nemme at få til at spire, de skal lys spire sås, de skal i en potte med så- og priklejor men de skal ikke dækkes med ret meget jor der skal kun et meget tynd lag jord over dem, men tryk dem godt ned i jorden, dette gøres om foråret eller sidst på efteråret. Nem busk og vedagtig krukkeplante, der blomstrer rigt sommeren igennem. Den skal vandes og gødes jævnligt, da den ikke er vild med udtørring. Den skal placeres i solen eller i halvskygge, og den kan med tiden stammes op og blive til træagtige halvstore buske. Det er en dejlig terrasseplante, der fås i mange afskygninger og farver.


Skal du ha gatens fineste balkong, trenger du blomster som tåler sol , litt frost men også noen dager uten vann. Det er jo mulig at en billig sydentur plutselig dukker opp og ikke alle har snille naboer som stiller opp med vannkanne. Blomstene er rørformet og lysende gule til lett rødlige.


Dekkbladene i blomsten blir senere på sommeren røde og tilbakebøyde.

De danner dermed en skjønn bakgrunn for de vakre glinsende sorte fruktene. Arten er meget sunn og robust, og da den er sterk mot forurensning i luft og i salt jord kan den anvendes mange steder. Er den mørk grønn, vokser den sannsynligvis opprinnelig et sted der det er lite lys - som på skogbunnen i jungelen.


Har planten spettete blader, trenger den litt mer lys, forteller Bergh. Du skal ikke tro at alle planter som setter blomster er skjøre. Orkideer er sparsomme, liker sol , og krever lite vann. Der hersker ingen tvivl: planter har brug for lys for at overleve, men det er langt fra alle der har brug for meget eller direkte sol. Denne overdådige blomstring er opnået på en meget sandet mager jord og helt uden nogen form for vanding.


Bedet bliver aldrig vandet - heller ikke når det har være tørt i måneder. Den sandede jord gør at der er masser af luft til rødderne og det betyder at planterne kan søge dybt efter vand. Hvad kan tåle så meget sol Skriv nyt. Lyst men ikke i direkte sol.


Der er blomster året. Tåler også at stå næsten. Solhagen er en hagesenterkjede som hadde sitt utspring i Nord-Norge og som ogsÃ¥ ligger i et omrÃ¥de med ekstra utfordrende klima. Hvis du oplever meget hård frost der , hvor du bor, kan det være nødvendigt at passe på buksbommen.


Den kan klare rigtig meget , men hvis der er tale om en meget hård vinter med hård frost, bør du overveje at tildække eller sætte planten i læ for frosten. Læs også: flerårige planter, der pynter i din have og er umulige at slå. Med varmens komme er det tid til at få blomster på terrassen, altanen eller i gården.

Rhode Nissen, har skrevet flere bøger om blomster i haven og hjemmet. Hun giver her sit bud på nemme planter til krukkerne udenfor. Blomster der tåler frost – her er en liste over planter, du kan afskaffe dig, for at pifte liv i haven om vinteren.


I nedestående afsnit, vil der også være en guide til, hvordan du udplanter over vinteren. Stedseblomstrende, 3x 2cm. Høj og meget tæt vækst med ret stive nedhængende grene næsten uden torne. Kraftigt løv med grønne og mørkegrønne blade. Store tætfyldte, svagt rosa til cremefarvede blomster , der blegner til næsten hvid.


En rigtig god og rose. Kan bruges til alle formål. Disse fargerike blomster vokser på toppen av sterke stengler, og nådde høyder på opptil meter høy, avhengig av Zinnia sorten. Zinnia likne tusenfryd i blomst utvikling og trives i full sol forhold. Planting Zinnia blomster i godt drenerende, vil rik hagejord forlenge blomstringen sesongen.


Knip av visne blomster. Hvis ikke slutter planten å produsere nye blomster. Planter som ser litt solide ut med tykke blader tåler mer tørke enn de med små, tynne blader.


Se godt på planten før du kjøper den. Planten skal se frisk ut og jorda skal ikke være knusktørr. Med begrepet skygge tenkes at det er lite eller ingen sol på voksestedet. Det kan gjerne være bygninger eller gjerder som stenger eller lager overheng og det kan være under store trær. Noen planteslekter som tåler skygge kan også stå i full sol dersom det ikke blir for tørt, eller er mye sol og vindeksponert.


Er dine fingre ikke så grønne, som du kunne ønske, så er der hjælp at hente her. Noget for hver en smag og gode chancer for overlevelse. Denne plante er en selvforsynende bregne, som ikke behøver sollys.


Bregnens blade kan direkte svides, hvis planten får for meget sol. Venushår-slægten har ca.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg