fredag 23. januar 2015

Fjerne tapet og male

Fjerne tapet og male

Kjøp vår moderne samling av lerretskunst og fototapeter. Skap dit eget Lerretsbilde online. Alt du trenger av bo- og byggevarer. Se hele utvalget i vår nettbutikk! Etter virketiden, rives tapetet ned i henhold til bruksanvisningen.


Dampmaskin og annen bruk av mye vann for å fjerne tapet er vrient på huntonittplater. Dette fordi platene er trebaserte og kan være ømfintlige for bruk av mye vann. Ikke alle tapeter går det like greit og male over, så i noen tilfeller er man helt nødt til å fjerne den gamle tapeten før man enten maler veggen eller legger ny tapet. Det aller beste er jo selvsagt å fjerne den gamle tapeten uansett, forklarer informasjonssjef hos Ifi.


Men hvor lett dette lar seg gjøre, varierer veldig. Andre typer tapet , som papirtapet, tekstiltapet, nyere glassfiberstrie og miljøtapet kan du uten problemer male over. Før du setter i gang med å male over tapetet, bør du fjerne alt som er løst eller lime fast løse fliker. Kanter og overganger bør pusses ned med sandpapir.


Vi kommer derfor til å fjerne den, og forsøke oss på å male veggene helt hvite. Jeg har revet av litt tapet , og kommer da rett på gipsveggen. Kan se ut som om det ligger en tynn strie (hønsenetting, ca 2-mm ruter) mellom gipsen og tapeten. Har videre forstått at tapetfjerning (vannbasert) ikke kan brukes på gips.


Fjerne tapet og male over veggene? Hus, hage og oppussing: hei. Jeg skal male veggene i stua og lurer på hva som er best av å fjerne papirtapeten eller og male over. Problemet er at tapeten er dårlig lagt, det er overlapp i skjøtene og en del bobler.


Fjerne tapet og male

Jeg har prøvd å skjære bort overlappingen og boblene for så å sparkle, med det resultat at sparkelen løser opp tapeten. Første steg i arbeidet er å fjerne disse trådene, og jeg holder på med tapetkniv og god gammeldags armkraft. Men: Når trådene er vekk, er flata jevn.


Men den er liksom litt lodden, der trådene har blitt revet løs fra papiret. Jeg har tenkt å male veggen uten å tapetsere om, og hadde liksom håpet å slippe helsparkling. Først og fremst bør du avgjøre om det er nødvendig å fjerne tapetet. Dersom tapetet sitter godt til underlaget, er det ingenting i veien for å tapetsere eller male oppå (vinyltapet bør imidlertid ikke males ). Men man bør grunne med heftgrunn før ny tapetsering. Ikke bare gjør det jobben med å fjerne tapet fra veggen mye lettere, men man kan også med letthet fjerne gammel tapet uten å måtte leie seg spesialutstyr eller spesialister for å få det til.


Fukt eller damp - Fukt eller damp er de beste virkemidlene når det gjelder å få tapet av veggen, forklarer Jørgen Bodin. Reserver ditt Hotell i Male online. EKSPERTEN: Einar Nilsson, tapetfantast. Blant annet kjent fra Tid for hjem. Når er det nødvendig å fjerne den gamle tapeten før du går videre i oppussingen?


Gammel tapet som ikke henger godt, som har løsnet i kroker og blitt løs i skjøtene, bør nok fjernes før veggene får videre behandling. Papirbaksiden som sitter igjen kan beholdes, og dette er et fint underlag for nytt tapet. Du kan få kjøpt tapetoppbløtere som bløter opp tapetet og løser opp tapetklisteret. Disse er halvparten så tykke som vanlige gipsplater, det vil si millimeter. Selv om platene er forholdsvis tynne, bygger de nok til at du må fjerne lister, kontakter og så videre, og har du for eksempel radiator-rør som ligger tett inntil veggen, kan disse by på problemer.


Fjerne tapet og male

Slip sparklede overflater, og fjern slipestøvet med en microfiberklut. Rull over avsetningen med en liten rull. Du får best resultat uten ujevnheter hvis avsetningen ikke har begynt å tørke når du starter å male hele flater. Du må finne ut av hva slags tapet det er på veggen, om det går an å fjerne det og om tapeten er spaltbart eller ikke.


Slipper den, må du fjerne den. Gjør den ikke, kan du mest sannsynlig beholde det, opplyser Rustenberg. Annen tapet , som papirtapet, tekstiltapet, ny glassfiberstrie og miljøtapet kan du fint male over.


Start med å fjerne alt som er løst eller lime løse fliker fast i veggen. Tapetet bør vaskes med husvask, malevask eller lignende for å sikre at alt smuss og fett er borte. Jeg har heller aldri sett noe maling som er tykk nok til å fjerne strukturen i en tapet. Og jeg har solgt en del maling de siste årene(jotun og beckers).


Tror nok helsparkling, fjerning av tapet eller panelplater blir den enkleste løsningen for deg. På det forrige rommet jeg pusset opp måtte jeg gå med spruteflaske med vann og sparkel for å bløte opp og skrape av dette papirlaget.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg