tirsdag 27. januar 2015

Hvordan bygge rom i kjeller

Skal du bygge kjeller? Se anvisninger, tips og råd for bygging av kjeller her! For deg som skal bygge. Du får tilgang til ca.


Fagbok som gir råd om inneklima, dagslys, drenering, fuktsikring med mer. Gode tilbud på fagbøker fra SINTEF.

Lag rom i kjelleren gir videre råd om tiltak mot radon i eksisterende kjeller. Fortsatt søknadsplikt ved bruksendring. Mange er ikke klar over det, men omgjøring av kjellerrom eller bod til bolig er bruksendring, og bruksendring er søknadspliktig. Huseieren må derfor søke kommunen og få godkjenning før kjelleren tas i bruk som bolig.


Forvandling fra kald kjeller til et lunt rom Isolering av vegg. Her ser du hvordan du lager stenderverket og isolerer. Når man først har vendt seg til å ha kjeller , er det vanskelig å leve uten de verdifulle kvadratmeterene under bakken. En kjeller kan ha et hav av funksjoner.


Den kan brukes til alt fra oppbevaring, beboelse (hvis den er godkjent), hobbyverkste treningsrom, bryggerom eller som lekerom til barna.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon. Innrede kjeller - Den komplette guiden. Drømmer du om mer plass i boligen din, men vet ikke helt hvor du skal begynne?


Sitter du på en ubrukt kjeller , har du et stort potensiale til å lage noe helt unikt. Her går vi gjennom regler, typiske priser og tips når du skal i gang med innredning av kjelleren. En innredet kjeller vil gi deg maksimalt utbytte ved salg, og vurderer du utleie av kjelleren etter at den er satt i stand vil det være gode, skattefrie inntekter.


I tillegg er samfunnet tjent med god arealutnyttelse. Det er flere gode grunner til å bygge ut kjelleren, men kanskje ønsker du bare større boltreplass for familien? Også den utvendige fuktsikringen rundt vegger og under gulv kunne være av varierende kvalitet. Bevisstheten omkring fuktsikring av kjellerkonstruksjoner var ikke den samme som nå. Kjellerne ble ikke bygget med tanke på at de senere kunne brukes til oppvarmede rom.


Derfor er mange eldre kjellerrom fortsatt bare egnet som lagerrom. Hvordan innrede en kjelleren riktig? Med vår rom i rom løsning kan du bli kvitt fukten og få et sunt inneklima i kjelleren, både for personer og gjenstander.


Hvis kjelleren ikke har direkte utgang gjennom dør til det fri, skal rommet ha vindu som tilfredsstiller krav til rømningsvei. Vindu i kjeller kan regnes som rømningsvei hvis det har fri åpning der bredden er minst m og høyden minst m, og det er tatt forholdsregler for å lette rømning gjennom vinduet, sier Sintef Byggforsk. Denne anvisningen behandler ombygging av kjeller til boligrom i egen bolig, det vil si bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel.


Anvisningen gir oversikt over krav til ytterkonstruksjoner, inneklima, romhøyde og dagslys, og hva de kan bety for muligheten til å bygge om. Videre viser den fuktsikker oppbygning av gulv, vegger og overganger.

Tips og råd til innredning og oppussing av kjeller på nettsidene til SINTEF. Kjølerom bygges med en luftespalte på ca. Vi har funnet metoden som sikrer en fuktfri kjeller for godt!


God lufttetting er særdeles viktig for et godt resultat. Mot varme rom må det brukes en tett fuktsperre av plast med klemte skjøter på varm side. Mindre lys gjennom vinduet. Det vinduet må gå ut i friluft. Dessuten må vinduet tilfredsstille kravet til det som kalles rømningsvindu.


Rom for varig opphold i kjeller skal ha vindu som gir tilfredsstillende tilgang på dagslys. Jo større avstanden i lysgrava er ut fra kjellerveggen, jo mer lys slippes inn i rommet. En lysgrav som er bredere enn vinduet, bidrar også til bedre lysforhold i rommet. Jeg er mest fornøyd med hvordan sonene i det nye badet fungerer, og den spafølelsen som badekaret gir, fortsetter Pedersen.


Dette kan kreve søknad og tillatelse. Rom med høy luftfuktighet, dårlig ventilasjon og lav romtemperatur er mest utsatt for overflatekondens og fuktskader.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg