fredag 2. juni 2017

Letthet og bomull

Lett og luftig, - med et ørlite slør av lunhet i seg. Passer letthet egentlig med bomull ? Jotunbloggen motsier seg selv litt der, så må spørre. Med tidløs på kjøkkenfronter og bomull på lister og vindu, så heller vi mot å ha bomull i tak og på vegg i størstedelen av huset, men hvilke andre hvitfarger har vi å velge i med det utgangspunktet? Har slette ferdigmalte dører inne i standard bomull og eggehvit i tak. Malte stuen i bomull for at den skulle stå greit til dører og lister.


Letthet og bomull

Hvilke brunfarger vil passe som fondvegg til. Fikk sikkelig grønnskjær av Bomull. Setter du Chi sammen med Egghvit eller Bomull , vil de se enda mer gulaktige og litt skitne ut.


Et fint alternativ for dem som synes Egghvit og Bomull er for gule, men heller ikke ønsker. Velger du Chi på veggen, kan du gjerne ha samme farge på lister og detaljer, og kanskje heller variere litt i glansgrad. Den er verken gul eller rø kun ren og hvit med et lite knepp svart i. En ren og nøytral favoritt som kanskje er den mest allsidige hvittonen jeg kjenner.


Letthet og bomull

Klassisk Hvit er for meg den perfekte detaljfargen med sitt rene og hvite uttykk. En svak gulaktig hvit tone. Men kommer nok også an på hvilken retning rommet ditt ligger. Men det er for sent nå da vindu er på plass, tak og lister er bestilt. Vibeke og Morten har valgt en lys og nordisk fargepalett i grønne og blå nyanser!


Letthet kan du godt bruke sammen med listene. En dempet, gyllen hvittone. Vil oppleves som litt grålig og dempet i tonen. Hun sier imidlertid at det er en myte at Egghvit og Bomull passer til alt. Dette er en avslappet og deilig farge med lunhet og varme i. Det snakkes mye om alle de ulike hvitnyansene – at hvitt ikke er hvitt.


Letthet og bomull

Og det er de gylne gråfargene med gult i seg som er mest populære, ifølge fargeeksperten. Sorte kontraster kan bli både smakfullt og effektfullt. Den selvrensende Optimal Optiwhite får du i nærmere 1hvite og lyse farger! Disse passer fint til farger med varme undertoner som klassisk beige og varme gråfarger.


Fargen kan oppleves ulikt på skjerm og vegg. Det er sikkert det du bekymrer deg for, og ja: det vil synes. Mot letthet blir bomull gul.


Letthet og bomull

De kan være i vevd eller sydd av mange slags tekstilmaterialer, men ull, bomull , silke og forskjellige nylonfibre er vanligst. Ankelstrømper eller -sokker når til over ankelen, andre ender midt på leggen, mens knestrømper slutter under knærne og langstrømper kan gå opp mot skrittet. Hva anbefaller dere i beis og på vegg som går mot grått men passer letthet og bomull.


Står flott til en mengde farger. Jeg har vegger i letthet , lister og dører i bomull.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg