tirsdag 27. juni 2017

Male grunnmur utvendig

Til en grunnmur av Leca-blokker eller Siporex som ikke inneholder armeringsjern, er en åpen og pustende silikat- eller silikonmaling best egnet. Er muren laget av et materiale med armeringsjern i, som støpt betong, bør det brukes en diffusjonsåpen maling, slik som akrylmaling for mur. Slik velger du riktig farge på grunnmuren Å male grunnmuren utvendig i riktig farge gjør underverker for helhetsinntrykket.


Hvordan male tidligere behandlet pusset mur. Denne bruksanvisningen gjelder for tidligere behandlet pusset mur. Mur er et samlebegrep for mineralske underlag som f.

Leca, Siporex, betongblokker og tegl. Om du har en ubehandlet- eller behandlet grunnmur som trenger vedlikehol det er mange gode grunner til at du bør male muren din – og det er like mange gode grunner til at du bør male den med JOTUN DryTech Murmaling. Men ikke vask nå dersom du skal bruke sommerferien til å male , det bør helst males innen en måned etter rengjøring.


Du kan vaske terrassen nå. Ser terrassen stygg ut etter vinteren? Da er det bare å sette i gang med å vaske nå.


Dersom du har noen ujevnheter i muren, bør du først male med JOTUN DryTech Murfiller Filleren skal villstrykes med pensel. Du får et flott resultat når du legger på filler og det gjør muren helhetlig og pen. Bruker du filler trenger du også bare å male ett strøk senere, mot normalt to.

Det er ikke gunstig å male i for varmt vær. Mal aldri midt i solsteken. Maling som blir påført en skikkelig varm vegg kan blære seg. I tillegg blir malingen tynnere når den blir varm. Det kan være fuktig om nettene.


Er grunnmuren eller støttemuren lagd av et materiale med armeringsjern i, slik som støpt betong, skal den males med en diffusjonsåpen maling, slik som en akrylmaling for mur. Da kan ikke fukt og forurensninger trenge inn og ødelegge armeringen, mens fukt inne i betongen slipper ut. På 80- og 90-tallet skulle det være klare farger og jevne overflater, også på huset.


Flere valgte å male med plastbaserte produkter, men mange opplevde raskt at grunnmuren slo sprekker. Malingen hadde en kvelende effekt på pussen, som etter kort tid falt av i store flak eller løste seg opp til fint, krittliknende pulver. Men dersom du likevel ønsker å male eller beise treverk som har stått ubehandlet lenge, og kanskje også til og med begynt å gråne, må man ifølge Trefokus sørge for å fjerne treets løse fibre helt ned til friskt tre. Dette kan gjøres ved sliping, skraping, børsting med stålbørste eller stiv nylonbørste.


Reserver ditt Hotell i Male online. Er du lei av å male huset hvert – år? I denne filmen lærer du hvordan du gjør forarbeid og maler vinduet ditt utvendig mest mulig effektivt. Vi utfører alt innen utvendig malerarbeid både på mur og tre. Gjør du jobben riktig kan du få et vakkert.


Når du skal male hus utvendig er det viktig at jobben gjøres riktig. Dersom du gjør et godt forarbei og en grundig jobb med malingen, må du kanskje ikke gjennomføre den omfattende oppgaven like ofte.

Her får du veiledning og tips til hvordan du går frem når du skal male huset ditt. Etterisolering av grunnmur mot terreng. Kjellerarealer som ikke er i bruk kan i mange tilfeller ombygges til å bli verdifulle deler av boligen.


Utvendig isolering av grunnmur sikrer kjelleren mot fukt. Vi anbefaler at isolering av kjelleryttervegg skjer på utvendig side. Dette reduserer kuldebruer, samtidig som det gir en mer fuktsikker.


En grunnmur kan fortrinnsvis males i en farge som gir huset en solid forankring i grunnen den står på. Da blir overgangen til grunnen mykere og mer harmonisk. Hvitt er tross alt veldig hardt mot grønn plen eller mørk stein.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg