torsdag 22. juni 2017

Dolomittene

Fjellområdet ligger nord i Italia, på grensen mot Østerrike, og er et eldorado for fjell- og vandreturer. Omfatter massivene mellom Adige i vest og øvre Piave i øst og mellom Pustertal i nord og Val Sugana i sør. Disse sedimentlagene er flere kilometer tykke, og ligger mer eller mindre vannrett.


Flere av dem er kjent for godt kjøkken, andre er mer enklere i stilen. Expa legger opp dagene etter dine ønsker, du gjennomfører med lokale guider. Det er nesten så teletubbiene kunne lure bak gresstuene.

Dolomittene består i all hovedsak av kalkstein. Fjellklippen kalles også Langköfel og Saslonch. Val Gardena har ladinske aner, og ungene lærer alle tre språk på skolen. I gjennomsnitt er Italia litt billigere enn nabolandene Frankrike, Sveits og Østerrike. Italia er kjent for å være meget barne- og familievennlige.


I tillegg vil du ha tilgang til ekstremt god mat, uansett hvor du befinner deg. Dersom man ikke ønsker å ta del i en vandring, er det helt greit. Du bør derfor ha normal god kondisjon for å ha glede av reisen.


Castello di Fiemme er en koselige liten landsby med noen få butikker, barer og restauranter.

Bergodal inviterer til en tur over Italias tøffeste fjell. Det blir garantert en utrolig flott sykkelreise. Stort utvalg av tilbud på pakkereiser.


Bestill fly, hotell og leiebil raskt og billig. Du kan få svært mye av innholdet på Yr gratis, til bruk i ulike applikasjoner og tjenester. Dersom du utvikler program, nettjenester eller annet med data frå Yr. I Norge finnes større forekomster av dolomittbergarter særlig i den nordlige del av landet (Salten, Rana, Porsanger).


Kjapt og lekende lett å booke med. Enkel og trygg nettbooking. Les ærlige gjesteomtaler – book nå! Rask og enkel kjøpsprosess. ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer.


I Cortina skifter du buss - tidene kan sees både på linken over. Prisen er euro for en bil (max personer). Få platåer, der kroppen kan hvile ut.


Og bruk gjerne litt tid der skiltet viser to veier til målet. Den flateste ruta kan vise seg å føre over slitsom rullestein med is og snø! Vi flyr fra Norge til München og kjører til byen Toblach helt nord i Italia.


Vi har all informasjonen du trenger, fra priser og tidspunkter til forbi-køen-alternativer og billetter på mobil.

Da vi hadde vrikket leiebilen opp fra alpinanleggene i Selva og Plan De Gralba og endelig kunne riste ut rattmusklene i Passo Gardena, var det annerledes. En utflukt med en rute som er lett tilgjengelig, spennende og spektakulær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg