fredag 27. november 2015

Navn på urter

Navn på urter

Vær oppmerksom på at Urtekilden bare selger et fåtall av de urtene som er beskrevet. Oversikt over hvilke urter vi har på lager finner du i Urtekildens Butikk. VIKTIG: Det som er skrevet om urtene og deres medisinske virkning ved bestemte plager og sykdommer er kun ment som informasjon. Tabellen viser navnene på de 3mest brukte urtene i kinesisk urtemedisin. For mange av artene mangler norsk navn.


Navn på urter

Da står feltet NORSK NAVN åpent, eller det er angitt at det er en art i ei slekt der det finnes andre arter med norsk navn. I rubrikken FAMILIE er det angitt det vitenskapelige navnet på plantefamilien. Med magiske urter mener vi at plantene kan utføre magi for menneskene på en. Visste du at borrelåsen har sitt navn fra borre, en plante som blir spredd ved at. Urt ernElement (String plantenavn).


Kråkefot, hundetann, hestetunge, jødeøre– er alle magiske og dialektale navn på urter og planter. Kjenner du navnet på et annet språk på noen av urtene og krydrene som er i oversikten eller oppskrifter som passer til dem? Da kan du bruke e-post adressen i menyen nesten øverst på siden og sende opplysningene eller oppskriften til meg.


Navn på urter

Jeg tar gjerne imot beskrivelser av flere urter og krydder. Rosmarinus officinalis. Irsk likør basert på whiskey, honning, kaffe og urter. Ginepy Hvit eller grønn italiensk anislikør.


Ginger Brandy Ingefærlikør laget av brandy og ingefærrot. Glayva Skotsk likør på whisky, urter og krydder. Glen Mist Laget på skotsk whisky, honning, krydder og urter. Lang tids lagring på whiskyfat før tapping.


Listen over navn på tropiske stormer de neste årene er allerede offentliggjort, mens navn på norske ekstremvær i Norge er hemmelig. For noen år siden var det et medieselskap som satte navn på stormen før vi hadde varslet det, og da bestemte vi at listen over navn måtte være hemmelig. Her finner du en oversikt over navn på dyr. Vi trenger din hjelp til å legge inn navn.


Har du ett eller flere navneforslag kan du selv legge til disse. Ni gode urter til din hage. Her er ni godbiter fra urtehagen.


Statens legemiddelverk klassifiserer alle urter som legemidler, med unntak av de som blir klassifisert som handelsvare i den såkalte urtelisten i Forskrift om legemiddelklassifisering. Noen urter er reseptpliktige. Vi gjør oppmerksom på at det ikke er sikkert at alle navnene i listen vil godkjennes til bruk på små barn.


Rådet har valgt å behandle ulike plantegrupper hver for seg. Tidligere er syv ulike plantegrupper behandlet, seks er utgitt som trykksaker. Denne utgaven om snittblomster er bare planlagt som.


For de fleste planter gir dette gode og relevante treff så lenge navnet er unikt. Vi kan ikke garantere at alle plantebildene som kommer opp er tatt av rett type plante, eller at farger er gjengitt korrekt, så benytt tilbudet med edruelighet. Klikk på ikonet for handlevognen for å legge stk. Urter kan tørkes på utallige måter, kaldt, i ovnen, ved hjelp av salt eller sukker, men den enkleste, og mest skånsomme måten, er lufttørking.


Lufttørking tar gjerne lengst ti men så er det også den metoden som tar best mulig vare på smaken i urtene. Andre negative forkulturer er urter med utløpere (for eksempel peppermynte og brennesle) og urter som formerer seg med frø på vokseplassen (for eksempel kamille og agurkurt). Kan legges på flasker med eddik eller olivenolje, for å gi smak til sauser og marinader.


Det er lite kunnskap om hvilke urter som trives sammen (samdyrking), og hvilke som ikke må stå i nærheten av hverandre. Oppføringene er oppdatert 1. Utenriksdepartementets liste over.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg