torsdag 16. januar 2020

Underpronasjon smerter

Finn best pris på hvitevarer. Se de beste tilbudene! Som oftest skyldes dette en kombinasjon av flere faktorer, som for eksempel økt treningsmengde, mye løping på hardt underlag eller bruk av utslitte løpesko.


Men også feil løpesko kan skape plager. Over- og underpronasjon disponerer for feilbelastning av ledd og muskulatur, og kan gjøre løperen mer utsatt for belastningsrelaterte smerter. Pronasjon er rullebevegelsen foten gjør når den treffer bakken. Normalt starter steget på utsiden av hælen, ruller fremover, og avslutter med stortåen.


Mange har større eller mindre feilstillinger i foten som gjør at ankelen heller. Overpronasjon er svært vanlig og forårsaker spenning i muskler og bindevev som har utspring i bekken og korsrygg. Dette påvirker knestilling, bekkenposisjon og ryggsøyle, som igjen svært ofte fører til diverse smerter og plager, blant annet i knær og rygg.


Sliter du med smerter i knær, føtter eller rygg? Vi undersøker og gir deg øvelser og behanding etter ditt behov. Vi tilpasser også såler som ofte er til god hjelp for smerter og feilstilling i fot og rygg.


Ta kontakt idag for en grundig undersøkelse hos oss! Smerter i bekken og korsryggen - Nakkesmerter - Skoliose (skjev rygg) Behandling. Det er viktig å få en adekvat vurdering og behandling som korrigerer feilstillinger i foten og følgekjedene i knær, hofter, bekken og rygg dersom man har plager som følge av overpronasjon. Dessverre kan ikke en nedsunket bue trenes bort. Voksne personer med plattfot har som regel få eller ingen plager.


Slike belastningssmerter kommer oftest på slutten av dagen. Den vanligste typen er plattfot uten kjent årsak. Du trenger sko med ekstra god støtdemping og liten bevegelseskontroll.


Løsningen er uansett den samme. Plattfot gir vanligvis ikke problemer, men den kan øke belastningen på muskler og leddbånd (vevet som forbinder bein til ledd). FootActive ortopediske skoinnlegg er utviklet for å korrigere overpronasjon, noe som gir en holdbar, langvarig smertelindring for mange med verk og smerter på en naturlig måte.


Dette kan føre til smerter i bena når du går. FootActive Comfort, Casual, Nature, Nature Plus og Sports er produkter som utmerket fremmer biomekanisk kontroll av foten. Veldig mange opplever at smerter i forhold til plantar fascitt slipper med en gang de får tilpassede innleggssåler, og da kan de ha gått med disse problemene i opp til tre år. De har fått behandling hos fysioterapeut og det har gått bort, men så kommer det alltid tilbake, fordi det ikke har blitt gjort noen forandring på mekanikken. Denne skjevheten planter seg videre oppover i knær, hofter, rygg og nakke.


Dersom man overpronerer og løper mye uten noen form for støtte, er vanlige symptomer smerter i føttene, på innsiden av knærne og i hoftene. Det krever utrolig lite utstyr, og er veldig effektivt da man bruker hele kroppen. Beinhinnebetennelse er en belastningsskade som gir smerter på fremsiden og innsiden av leggen, nærmere bestemt i skinnebenet (tibia), når man løper. Beinhinnebetennelse forekommer ofte blant joggere og langdistanseløpere fordi denne delen av kroppen blir utsatt for mye ensformig og repetetiv belastning ved løping. Kan oppstå alene eller kombinert.


Typiske symptomer er smerter midt under hæl eller litt mot innsiden,spesielt om morgenen. Platar facitt skyldes overbelastning av plantar senen over tid. Hælspore er en forbeinet utvekst under hælbeinet som dannes over senefestet, og som har nokså like symptomer som plantar facitt. Jeg vil anbefale Ullevål Kiropraktorklinikk på det sterkeste! Jeg er gravid og uker på vei.


Har hatt av og på med smerter i ryggen i et års ti og vært spesielt plaget under svangerskapet. Etter en behandling hos kiropraktor Sara Nordanger ble jeg kvitt plagene og ryggen er nå som en drøm. Det viste seg at jeg hadde bekkenlåsning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg