mandag 6. januar 2020

Sover baby bedre på eget rom

Pallesen mener det er fullt forsvarlig at barn sover på eget rom fra seks måneders alder og forteller at dårlig søvn hos barn kan føre til søvnvansker, lærevansker og atferdsproblemer senere i livet. Både barn og foreldre kan ha mye igjen for å innarbeide gode søvnrutiner tidlig, mener han. Dette gjaldt både på kort og lengre sikt.


Du kan lese hele studien i Pediatrics her. Det er vanlig at man sover på samme rom som foreldrene det første halve året, men mange barn sover faktisk bedre når de ikke sover sammen med foreldrene sine, sier hun og viser til en studie som ble gjort av Uni Research Helse i samarbeid med Folkehelseinstituttet og University of Berkeley, California. Her ser vi for oss og flytte over på eget rom rundt mn men hvis han begynner å spise mindre på natta enn han gjør nå blir det før.

Lurer litt på deres erfraring med når en baby kan sove på eget rom. Ser det er såååååå mange forskjellige meninger vedr. Vi hadde tenkt at han kan sove på eget rom ganske tidlig, noen som har erfaring med dette? Tenker at både han og vi vil sove bedre i hvert vårt rom. Her har baby sovet på eget rom siden hun var uker.


Hun sover godt og stort sett natten igjennom. Vi har døra åpen og hører henne om hun lager lyder. For oss er det det som fungerer best da mannen jobber skift og vi var redd for å våkne henne når han kommer hjem.

Jeg hadde faset henne ut. Når barnet er født møter du andre med barn og denne personen blir helt. Dette er liksom blitt litt diskusjon her hjemme.


Sambo er veldig for at hun skal på eget rom nå, for alle sier at barn. Vi er veldig heldige. Hvor gammelt bør en baby være for å bli flyttet til eget rom ? Rommer er vegg i vegg med foreldrenes soverom.


Min datter sov inne hos meg til hun var halvannet år tror jeg. MÅ ha ungen på samme rom til de kanskje ett år. Da sover jeg bedre og kjenner meg mye tryggere.


Også norske myndigheter anbefaler at babyen får eget rom fra det er seks måneder. Vi i Bluum anbefaler deg imidlertid å stole helt på ditt eget skjønn og magefølelse. I andre kulturer er det vanlig å sove på foreldrerommet lenge, eller sammen med eldre søsken. Det har også sine fordeler, viser andre studier.


Deilig når de kommer over i egen seng og på eget rom. Selv om de allerede sov gjennom natta, så sov både de og jeg bedre når de fikk sine egne rom. De begynte å sove fra siste måltid kl til 08.


Alt mellom himmel og jord som berører det å være foreldre og å ha barn.

Du trenger noen som gir positiv energi, ikke motsatt. Her var det på eget rom da hun var måne det var rett over ganga for årt rom og med døra åpen. Krybbedød er virkelig ikke noe å bekymre seg for i dagens samfunn om man følger de retningslinjene som er angående soving på ryggen etc. Min gutt blir måneder om uker og våkner mye på natta.


Baby sove på eget rom Hei! Men unngå å sove i samme seng, det medfører økt risiko for plutselig uventet spedbarnsdød. Dersom barnet eller foreldrenes søvn ikke er tilfredsstillende, kan barnet gjerne få eget rom fra ett års alder.


Ofte vil både barn og foreldre sove bedre om de sover i hvert sitt rom. Sovemedisiner for barn er ingen god ide, og bør unngås. Barnepsykolog Elisabeth Gerhardsen mener det er opp til foreldrene når de vil at barna skal over på eget rom , men når de velger det kan det være lurt å la barna sove i sin egen seng på dagtid slik at de blir vant til å sove der.


Skap en hyggelig stemning rundt sengen. Mange barn sover bedre på erstatning fordi de bruker lengere tid på å fordøye, dermed blir de ikke så fort sultne. Sove på foreldrenes soverom eller eget rom ? En del foreldre syns det er greit å ha barnet i egen seng, men på foreldrenes rom den første tiden. De vil da lettere høre om barnet har behov for noe på natten og barnet er lettere tilgjengelig for amming.


Foreldrene sier at de slapper av og sover bedre på dette viset.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg