fredag 9. oktober 2015

Trim for eldre melodi

Norges største og rimeligste møteplass for seniorer over år. Finn laveste nettpris her. This feature is not available right now. Please try again later.


Denne versjonen ble brukt på Bestefar og Kaptein Øyens Tysklandsturne. Trim for eldre med ny vri.

Den er beregnet for det yngre publikum. Ta med mptil din lokale DJ. Jeg skulle gjerne visst hvilken sang de brukte, trenger det til ei forestilling på skolen.


Det har skjedd mye med treningen opp gjennom de siste mange år. I dag er det enklere enn noen gang å begynne å trene hjemme og holde seg i form. Alt fra folkemusikk, trekkspill og klassiske musikkstykker, til svenske viser med for eksempel Sven-Bertil Taube og barnesanger som Blåmann Blåmann bukken min falt i smak hos de eldre. Noen ganger må man langt tilbake i tid for å finne gjenkjennelse, kanskje helt tilbake til skolesanger og barnesanger.


Kroppen har omtrent like god effekt av trening og fysisk aktivitet gjennom hele livet.

Forskning viser at aktive eldre i gjennomsnitt får tre år med bedre livskvalitet enn eldre med en inaktiv livsstil. Anbefalingene er de samme for eldre som for voksne ellers. Man bør være i moderat fysisk aktivitet i minst 1minutter hver uke.


Det var ingen som trodde at eldre kunne ha positivt utbytte av å trene hardt. Selv fagmiljøer var skeptiske til at eldre kunne bli sterkere. Eldre blir bare svakere og det er et faktum at tap av muskelmasse ligger på ca årlig for en 60-åring. Er du år mister du muskelmasse i året. Musikk: er det noen som har den eller vet hvor jeg kan få tak i den?


Jeg har blitt gammal nok til å huske programmet trim for eldre på nrk. Nå har vi en liten samlingsstund for å synge, bevege oss og trimme. Lege Audun Myskja er heller ikke i tvil om hva musikk gjør for eldre.


Sittende øvelser Begynn å gå med beina. Valborg er byttet ut med Solborg, og pianomusikken som mange vil huske er byttet med noen fengende, taktfaste og mer moderne melodier , forteller Skipstad. Phinney (12) viste i sin studie blant personer med demens, at det å være aktiv var den mest drivende kraften i livet. Også eldre mennesker må holde seg fysisk aktive for å holde helsen og styrken ved like.


En viss nedgang i muskelstyrke, balanse og utholdenhet er helt vanlig ettersom man blir eldre. Mindre enn halvparten av eldre over år driver det de selv kaller mosjon, og andelen som driver fysisk aktivitet synker raskt blant de over år.

Eldre kan ikke bare bli syke av å sitte mye stille. De kan bli syke av å sitte mye alene også. Vi må sørge for at flere eldre , både dem som bor hjemme og dem som bor på sykehjem, får mulighet til å delta i fellesskap som gir økt trivsel og bedre helse. Derfor er nettopp aktivitet og fellesskap et av satsingsområdene i den nye kvalitetsreformen for eldre Leve hele livet som vi må arbeider for fullt med. Yoga er perfekt trim for eldre mennesker.


Det er skånsom og morsom trening som gir gode helsegevinster. Yoga for eldre trener både bevegelighet, styrke og balanse, noe som blir viktigere og viktigere jo eldre en blir. Enkelt treningsprogram for eldre Dersom du ikke er vant til å trene, men ønsker et eksempel på et treningsprogram som er lett å følge, har vi følgende anbefalinger.


Gjør det du kan for å øke hverdagsaktivitetene. De ønsker i mindre grad aktiviteter der de kun blir underholdt av andre. Eldre på sykehjem ønsker aktiviteter der de selv er aktive. De eldre er en mangfoldig gruppe, akkurat som de unge er det. I den gruppen vi regner som eldre , er det mennesker med forskjellig alder, kjønn, sosial bakgrunn, kultur, helse og ikke minst forskjellige interesser.


Det er derfor viktig å skape et variert aktivitetstilbu slik at hver enkelt kan finne noe som passer for seg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg