mandag 26. oktober 2015

Drektighetstid hund

Drektighetstid hund

Gjennomsnittlig drektighet hos hund regnes for å være ± dager. Den normale variasjonen er stor, fra – dager og avhenger av mange faktorer som rase, tispens alder, antall fostre, parringstidspunkt, mm. Små raser har ofte noe kortere drektighetstid enn de store rasene. Drektighet er svangerskap hos pattedyr. Denne tidsperioden kalles drektighetstiden.


Lengden på drektighetstiden er forskjellig mellom ulike arter og blir gjerne lenger jo større arten er. Små arter har betydelig kortere drektighetstid enn store arter. Mindre raser har ofte noe kortere drektighetstid enn større raser. Dersom du trener hunden din på spor, i lydighet osv. Trener du agility kan du ha fokus på de lavere hinderne og unngå alt for mye hopping.


Det kan være vanskelig å si eksakt hvor lenge drektigheten varer, da befruktningen kan skje over en periode fra – dager. Normalvariasjon er 57- dager. Store kull og tisper av mindre raser har noe kortere drektighetstid. Variasjonen skyldes flere årsaker, men den viktigste faktoren er når tispen har hatt eggløsning.


Drektighetstid hund

Tegn på drektighet: Dersom vulva fremdeles er hoven etter løpetid. Halden Dyreklinikk er en veletablert smådyrklinikk som behandler hund , katt, fugl, gnager og ilder. Veterinærfaglig kompetanse, råd om fôring og stell. Dette nettstedet har til hensikt å gi veiledende informasjon til hundeeiere om helserelaterte spørsmål om hund.


Brunsten er perioden når hunden står for hannhund og parring kan skje. Denne starter etter 9-dager ut i løpetiden og varer i 3-dager, enkelte tisper har forlenget brunst og står for hannhund lengre. Det er under brunsten at eggløsningen skjer og dermed denne perioden at tispa kan bli drektig.


Hund eller tamhund er en rovdyrart i hundefamilien. Dens nærmeste viltlevende slektning er ulven. Lynrask hjemlevering av hundemat av kvalitet. Bestill på nett - rask levering!


Høy kvalitet, tilpasset din hund. Levert raskt og gratis på døren. Når kun det beste er godt nok! Let adgang til klinikken fra motorvej. Dyr som blir gravide kalles gjerne drektige.


Det er tradisjonelt ikke mulig å finne ut om tispen er drektig ved å måle endring i hormoner slik man kan gjøre med mennesker, tispene går gjennom de samme hormonsforandringene etter en løpetid enten de er blitt drektige eller ikke. Man kan se valper på ultralyd når hunden er ca 3-uker drektig. I pattedyr, vi ofte snakker om en drektighetstid. Imidlertid kan brukstiden bli svært meget endring, kan det også være dager eller dager. Det er en liten smule på størrelsen av kullet som bærer mor hunden.


I motsetning til hunden , begynner katten å bygge opp energilageret allerede fra begynnelsen av drektigheten, og har en nærmest lineær kurve for vektøkning fram til fødselen. Under fødselen vil katten miste omtrent va det den har lagt på seg under drektigheten. De resterende er kroppsfett som katten tærer på under diegivingen.


Har ein stallkatt som skal foda om ei vekes tid. Er hunden din med valper? Og spekulerer du på hvor lenge den skal gå gravid? Man sier at det går mellom til dager fra den dagen den ble parret.


Det vil altså si omkring uker. Hvordan er prosessen? Fosteranleggene vokser seg fast på livmoren etter ca. Morkaken blir også dannet nå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg