mandag 19. oktober 2020

Sveitserhus tegninger

Bildet over: Østfasaden på huset som vist på tegningen over. Huseier har gjort en imponerende jobb med å restaurere huset som fremstår med høy grad av opprnnelighet, også innvendig er mye bevart - Foto: Gamletrehus. Med utgangspunkt i gamle tegninger og fotos kan husets utrykk tilbakeføres til en spesifikk historisk periode. Spørs litt om du skal ha den vestlandske eller østlandske stilen. Er litt forskjeller der.


Fotosafari i Balestrand kan anbefales, likeledes Os, Fusa og Hardanger (vestlandsvarianten). Moderne sveitserhus I dag forbinder mange sveitserstil med hvite hus, mens opprinnelig har husene vært malt i flere farger. Utskjæringer, dekor og andre detaljer som vindusomramminger ble holdt i en mørkere farge enn veggflaten, noe som gjorde fasadene levende og spennende. Liker du den hvite, nostalgiske og landlige stilen er Svalen et svært godt alternativ.


Huset er inspirert av sveitserstilen, med bratt takvinkel, markerte takutstikk. Området bærer navnet Solvang på grunn av de fine solforholdene. I vår byggeveiledning til et hønsehus får du også en tegning av hønsehuset.


Sveitserhus tegninger

Tegning til hønsehuset. Og selv om mange gjør det selv-folk kribler etter bare å kaste seg ut i det og måle opp og skjære til underveis, kan det nok være en god ide med en tegning av hønsehuset. I byene var det ikke uvanlig at samtidig bebyggelse ble oppført i senempirestil eller som murgårder i historisme. Sveitserhus fra tidlig i perioden har gjerne nygotiske stiltrekk som spissbuede vinduer, søyler og spir.


Jeg ble satt på et sveitserhus som det første jeg fikk ansvar for da jeg var blitt svenn, og har i grunnen hatt lyst til å jobbe med dette hele tida, sier han. Dette er håndverk, ikke fabrikkproduksjon. Her må jeg jobbe med hvert eneste bord. Jeg jobber etter maler, merker og måler opp. Det krever stor nøyaktighet og tar tid.


Sveitserhus tegninger

Med utgangspukt i denne stilen ble det etablert en innbringende ferdighusindustri for både eksport og hjemmemarked. Me har tenkt å bygge hus i sveitserstil og vil gjøre mesteparten sjøl. Har nokon tegninger på utskjæringer til sveitserhus. Designet av byggmester Stian Leine Saxegård. Unique exterior flat trim below window.


Habillage FenetrePorteFenêtres ScandinavesFenêtres Et Portes. Vi fant til slutt gamle tegninger som viste utføringen, og vi vurderte å tilbakeføre den. Oppføring av tilbygg relatert til andre stilepoker er ofte av enklere karakter da det ikke krever såvidt mye utsmykking og konstruksjonsutfordringer som var vanlig på sveitserhus.


Ett tilbygg kan i mange tilfeller være den beste løsningen. Skan-Tre leverer spesialtilpassede løsninger innen sveitserdetaljer og konstruksjonslimtre. Høy kvalitet, kompetanse og rask levering! I bloggen forteller Anette om sin interiørhverdag.


Hun og familien har flyttet inn i nybygget sveitserhus som krever mye av Anettes tid til både små og store prosjekter. Se bilder av hennes flotte sveitserhus under. Følgende bilder og kommentarer er gjort av Anette Karlsen. Oddvar ønsket seg et sveitserhus i gammel stil hjemme på familiegården og det er Camilla veldig glad for i dag. Jeg var ikke så interiørinteressert på den tida, innrømmer Camilla til magasinet Lev Landlig.


Sveitserhus tegninger

Gjennomgående spir (konge som fortsetter gjennom taket) og den ytterste delen av åsendene er problemområder, og de er ofte kappet bort på gamle sveitserhus pga. Dette skyldes inntrengning av vann, dårlige avrenningsmuligheter slik at vann blir liggende i lengre ti samt dårlig beskyttelse i form av impregneringsvæske og maling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg