onsdag 4. mars 2020

Ved oppbevaring inne

ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer. Kjempestilig vedstativ i stål! Derfor har jeg bygget en benk ved siden av ovnen, der jeg kan sitte varmt på en kald vinterdag, samtidig som jeg har plass til fyringsved. Oppbevaring av ved kan oppta unødvendig plass rundt en vedovn. Benken er laget av plater i porebetong.


Tre på høykant, fordelt med jevn avstand mellom dem, og to i bunnen.

Riktig oppbevaring av veden er viktig av flere årsaker. Både for å beholde vedens kvalitet, og for å unngå angrep av råte- og insekter anbefales det å være bevisst på hvordan veden oppbevares og stables. Tørr ved av god kvalitet kan i verste fall ødelegges i løpet av kort tid dersom den utsettes for fukt.


Blir oppholdsrom lagringsplass for ved , er det store muligheter for at muggsopp fra ved kan bidra til dårlig inneklima, sier Gustavsen. Zalo-trikset forteller deg om veden er tørr nok. Både NAAF og NIBIO-forskeren anbefaler å ikke ta inn mer ved enn strengt tatt nødvendig, og ikke mer enn den mengden man har behov for i løpet av kvelden. Vanlige bokhyller kan også brukes til oppbevaring av ved , men materialet bør takle røff behandling.


Finér vil fort bli stygt av slitasjen, mens metall eller heltre er best. Hyllen Rigo fra AK monteres rett på veggen, og er en dekorativ måte å oppbevare kubbene på - og et potensielt farlig sted å oppbevare favorittbøkene.

Hagearbeid eller avkobling? Varier med alt fra utemøbler, griller og hagedekorasjoner til redskap og maskiner eller produkter for drenering og vanning. Ved oppbevaring i kjøleskap skal prøvene stå mørkt.


Særlig viktig er det å unngå lyseksponering for prøver til bilirubin, folat, kreatinkinase (CK) og D-vitamin. EDTA-blodprøver til hematologisk undersøkelse oppbevares ved romtemperatur dersom de undersøkes innen timer. Ved som ligger fuktig og varmt vil kunne få vekst av muggsopp. Norges Astma og allergiforbund (NAAF) råder deg til å kun ta inn den veden du har tenkt til å fyre med.


Mange reagerer på pollenrester, gammelt utestøv og muggsopp fra veden. Grunnen for dette er at ved som lagres inne like gjerne kan trekke til seg fuktighet som den gir fra seg (alt etter inneklimaet ditt). Min erfaring er at ved inne ikke tørker…. Det kryr av muggsopp i all ved. Visste du at veden du har i vedkassen ved siden av peisen, kan være et slikt muggproblem?


Mugg finnes på alt ute i naturen, det finnes på juletrær og det finnes på ved. Det er helt naturlig ute, men har ikke noe å gjøre inne , sier daglig leder i Mycoteam, Kolbjørn Mohn Jenssen. Alt til din oppbevaring hos Biltema!


Her finner du alt du trenger for å holde orden i hjemmet. Gjør Det Selvs lesere er fulle av gode ideer og kreative løsninger til hverdagens små og store utfordringer. Vi har samlet fem gode tips til oppbevaring av ved – både ute og inne.


Er kjellergulvet ditt rått kan det være en fordel å stable veden på en pall, slik at du får luf.

Noen oppbevarer veden sin utendørs, eller i en bo mens andre oppbevarer den inne i huset. Det mange ikke vet , er at med veden kan det følge med noen uønskede gjester inn i stua. Ulike typer småkryp som lever i veden , klekkes nemlig ut når veden. Lagring av ved inne – kjeller, garasje, loft, vedbod. Sørg for å stable veden 10-cm fra veggen, slik at veden får mulighet til å puste.


Nå om vinteren fyres det for fullt i mange norske hjem. Sv: Lure ideer for oppbevaring av ved i stuen? Vi hadde nettopp et blått IKEA-nett som vedkasse på stua i lang tid.


Nå har vi en smijernsvedkurv, men den rommer ikke fullt så mye, og man ser jo at veden ikke bare består av kjent norsk trevirke, men gamle møbler og snekringsrester og sånt. Antall luftvekslinger må vurderes i forhold til mengde brannfarlig stoff, rommets størrelse og konsekvenser ved eventuell brekkasje, anslagsvis 2–vekslinger per time. Ventilene må holdes rene og ikke tildekkes. Ekstra hyller til oppbevaring En plass mellom dør og vegg kan romme en hylle som du kan plassere småting på!


Spesialtilpassede klesskap er ofte verdt investeringen hvis du vil utnytte hver centimeter til oppbevaring. Men blir det for dyrt, kan du lage din egen oppbevaringsvegg med kjøkkenoverskap. Smart oppbevaring på soverommet Med vårt store utvalg av plastbokser og oppbevaringskurver i plast blir jobben med å skape orden og frigjøre plass mye enklere.


For hus og leiligheter er nemlig fulle av luft og plass som vi kanskje ikke engang tenker kan oppfylle oppbevaringsbehovet så mange av oss har.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg