torsdag 19. mars 2020

Støpe mur i skråning

Kjøp Billig Støpe Mur. Støpt mur med L-form slik at jorda presser ned en plate i bunnen like mye som den presser muren utover. Skikkelig godt armert i vinkelen.


Stable opp muren av L-formede elementer, samme prinsipp som over, disse er gjerne formet slik at muren heller litt innover. Fylle opp med lette masser på innsiden av muren , løs Leca.

Husk at mur og pussesand skal ha maks kornstørrelse på 3-mm. De fleste byggevarefirmaer leverer støpesand i løs vekt eller sekk. Til støpearbeider brukes en annen sement, såkalt Standardsement FA. Sammen med vann og tilslag i form av san grus eller stein, blir sementen til det vi kaller betong. Slik gjør du når du skal i gang med å sette opp mur.


Trenger å grave opp, legge pukk, samt støpe mur. Som et ledd i hagetransformasjonen så måtte vi bygge nye murer og trapp. Det här intresserar mig, för vi har en rejäl skråning vi skulle vilja ha murar och.

Det finnes gode grunner til å bygge med mur , og når du først har bestemt deg for det, er det lurt å gå for et isolert mursystem som gjør jobben enklere. Funkishus med isolert mur Denne lekre funkishytten i Hemsedal ble bygget med mursystemet Trollveggen, som ble levert uten noen spesielle tilpasninger. Jeg vil gjerne støpe mur og såle i en operasjon.


Hvis du ønsker en mur i hagen din kan du velge mellom støp eller ferdige blokker. Skal du støpe selv må du snekre forskaling, kjøpe mange. Spesielt når muren skal holde på plass en skråning , gjelder det å mure tungt og med omtanke! Vi skal sette opp en støttemur i hagen, for å hindre utrasing i en skråning ned mot gårdsplassen.


Har vurdert å mure med leca splittblokker eller sånne betong blokker med innlagt helling, men har mest lyst til å støpe tror jeg. Problemet er at jeg aldri har gjort det før, og finner liksom ingen oppskrift på nettet heller. Du får også en sterkere mur av støttemurblokker fordi bakkanten låser skiftene fast i hverandre slik at enkelte blokker ikke kan presses ut av muren.


I forhold til heller og stein er støttemurblokkene raskere å mure me det er lettere å få et fi nt resultat, og du kan være sikker på at muren blir stående år ut og år inn. Bruk fiberduk for å skille stedlige masser fra nye, drenerende masser. Drensrør skal legges så lavt som mulig. Røret skal samle opp og lede vannet bort fra muren og til en kum eller annet, egnet sted. For alle støttemurer er det viktig at det er drenering under muren.


Underlaget skal derfor være stabilt av drenerende grus eller finpukk. Lave murer (2-skift) kan legges direkte på drenerende og komprimert masse, høyere murer må ha en sålebjelke i bunnen.

Denne kan kjøpes ferdig, men mange velger å støpe en såle selv. For hver sement spade full du legge til trillebår , tilsett to spade er verdt av sand og tre spader av grus. Siden du helle sement i en helling , tilsett vann sparsomt. Tørrere betong vil være mindre tyktflytende og vil derfor kjøre mindre langs skråning som du helle. Hell den våte betongen innenfor grensene av din form arbeid.


I bildet ovenfor ser du hvordan man enkelt kan løse det som kan fremstå som utfordrende - å støpe mur bak et hus. Her kan du se bruken av en betongpumpe. Prosjektet omfattet at vi måtte forskale og støpe en støttemur som var forankret til noe fjell og noe såle. Deretter benyttet vi betongpumpen. Veiskjæring hvor en forholdsvis stor høydeforskjell mellom vei og tilstøtende terreng tas opp ved en støttemur i naturstein kombinert med bevokst skråning og støyskjerm på toppen.


Anbefalingene gitt på denne leggeanvisningen fordrer at muren settes på frostsikker grunn. Jord og leirgrunn frostsikres med f. Brukes muren som støttemur mot eksisterende masser legges isolasjon mot skråning. Dette legges under bærelaget for muren. Alternativt kan du støpe kun der stolpene skal stå og ikke en sammenhengende mur.


Du får kjøpt rør man støper søyler i, disse er av papp og kan kappes i riktig lengde med vanlig sag. Da er det ikke noe problem å støpe med snurremaskin. Da kan du sett i jernstolper i støpen med en gang og slipper å feste disse etterpå. Eiendomsgrensen går der hvor den muren som beholdes står.


Når alt var revet så begynte de med å bygge den bakre forskalingen først. Den er bygget opp av en trekonstruksjon som har plater inn mot der muren støpes (helt standard forskaling). I første bilde har fremre del av forskalingen kommet på, de er klar for å støpe.


Stolpesko kan støpes eller limes fast. I bakken kan du lage en støpeform av tre, men det er enklere å bruke et forskalingsrør du kan støpe rett ned i. Ellers risikerer du at betongen sprekker. Det hjelper også å plassere sålen så dypt i bakken at den kommer under fremtidig bakkenivå med f.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg