torsdag 8. april 2021

Visir grunning på impregnert

Visir grunning på impregnert

Merkevarene til lave priser. Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. VISIR oljegrunning klar kan brukes i den kalde årstiden, samt at den anbefales på trykkimpregnert tre. Trykkimpregnert treverk skal behandles på samme måte som ubehandlet tre.


Når det er tørt skal man påføre både grunning og toppstrøk slik som ellers er vanlig ved utvendig arbeid. Når det gjelder produkt, anbefaler hun Tinova VX. Det er to typer treverk, uhøvlet og høvlet. Vær klar over at denne ikke er like fargestabil som Tinova V premium, men den har en holdbarhet på år.


Fargesterke farger vil derfor kunne falme noe med årene, men dette er bare kosmetisk. Den grunningen som ligger i bunnen har normalt sett, penetrert så godt inn i underlaget at det ikke er mulig å slipe den bort. Dette er derfor underlag som det er stor fare for å få noe blæring og avflassinger på i fremtiden også. Her kommer en beskrivelse på hvordan du kan få best mulig resultat på dette underlaget. Bruk VISIR grunning på områdene med bart treverk.


Spørsmål 18: Vi skal male impregnert rekkverk på terrassen vår. Felles for dette er at det kun er på områder med impregnert treverk. Hva med dagens impregnerte materialer.


Den sørger for god heft til toppstrøket og beskyttelse mot råte og svertesopper. Produktet anbefales dessuten i den kalde årstiden som grunning under maling og dekkbeis. På lager i disse byggevarehusene. VISIR Oljegrunning Pigmentert brukes som grunning før man maler bart treverk ute for å få god heft og beskytte mot råte. Behandlingen skal ikke eksponeres i sollys og leveres derfor kun med Teknos 7dekkende grunning.


Videre overflatebehandling blir som for Teknos 7heldekkende grunning. Riktig behandling for deg? Et av dem du møter først, er grunning. Men hvorfor grunner vi, og når er det egentlig nødvendig?


Selv om treverket er impregnert , har det godt av ekstra beskyttelse, men dersom du akkurat har satt fra deg hammeren, kan du puset lettet ut: Før du starter, må du passe på at det er helt tørt. Visir Oljegrunning Pigmentert. Sikrer god heft for videre behandling. Binder løse trefibre og sikrer god heft for videre behandling.


En oljebasert grunning som skal benyttes på alt bart trevek, også trykk impregnert. Du kan male med vanlig utemaling ( Drygolin e.l.). Du skal ikkje bruke grunning eller visir på nye terrassegolv. Tørk av eventuell overflødig grunning fra intakte flater.


GENERELT: VISIR OLJEGRUNNING PIGMENTERT kan overbehandles med alle Jotuns dekkbeiser og malinger. Under transparent beis anbefales VISIR OLJEGRUNNING KLAR. Flakene kan være med eller uten trefibre på baksiden. Avflaking kan skyldes manglende vedheft fra underliggende malingslag, eller på grunn av svak treoverflate.


Forsterker overflaten og gjør den vannavvisende. Forebyggende tiltak er at tidligere malte flater må være hele uten brudd. Blanke flater nedmattes med Butinox Kraftvask.


Bart treverk grunnes med Butinox Futura Grunning. På glatte flater blir det absolutt penest med oljemaling som toppstrøk. Men det er nok ingen produsenter som gir garanti for at malingen skal sitte på slike flater.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg